Unfold: rett sted å utfolde seg

I midten av det pulserende design- og teknologilandskapet finner vi Unfold, en innovativ aktør som har gjort det til sitt oppdrag å løfte kundene sine til toppen av deres respektive markeder. Med et team av 20 dedikerte ansatte har de, i samarbeid med selskaper som OBOS, Mestergruppen, Krogsveen, Flyr og Dibber, skapt oppsiktsvekkende løsninger.

Som en del av NoA-familien har Unfold funnet sitt hjem i hjertet av Oslo sentrum, hvor de skal dele lokaler med andre ledende innovatører og fagspesialister. Nå er de på jakt etter en strategisk rådgiver, og i den forbindelse har vi tatt en prat med Greg Lusk. Greg har lang fartstid både som rådgiver og leder i byråbransjen, og nå leder han Unfold videre med stadig viktigere oppdrag. Vi stilte han 5 spørsmål som du er nysgjerrig på.

Greg Lusk, Managing Director i Unfold

1. Hva er det med Unfold som begeistrer?

– Definitivt kulturen. Vi er et team av erfarne fagfolk som tar fullt ansvar for egne leveranser. Alle er veldig dyktige og har respekt og forståelse for hverandres fagfelt. Verdiene våre “nysgjerrig og ærlig” blir levd ut i hverdagen. Vi er nysgjerrige i møte med nye bransjer og problemstillinger, interesserer oss for hverandres bakgrunn og perspektiver både på jobb og i privatlivet. 

Ærligheten handler om å alltid si hva vi mener, med mål om å skape de beste brukeropplevelsene. Det driver oss i alt vi gjør og alle er innforstått med at vi jobber mot dette som samme mål. Da slipper vi å gå rundt grøten og kan være ærlige og si “det synes jeg ikke er bra nok”, når det må til. Og så jobbe videre for det beste resultatet.

Vi lykkes med en flat struktur uten hierarki. De fleste hos oss er drevne og selvgående og det danner grunnlaget for ansvar og frihet. Jeg synes vi er flinke til å brette opp ermene og levere som et team.

2. Hva skiller Unfold fra andre innovative miljøer i bransjen?

– Vi lanserer nye eller transformerer eksisterende selskaper ved å bygge digitale produkter i høy fart. På den måten frigjør vi energi og får til mye med små og dedikerte team. 

Det betyr at vi ofte er involvert i tidlig forretningsutvikling og innovasjon. For selskapene vi jobber med skal vi være et A-team som kan komme inn og ta en idé eller satsing og rulle ut et konkret produkt i markedet i løpet av kort tid. Det involverer som oftest å navigere smart og håndtere internpolitikk for å få gjennomslag i store organisasjoner. 

Selskapene vi jobber med møter et lite team med høy kompetanse som jobber tverrfaglig og fokuserer på å få ting gjort. I teamet tar alle initiativ og løser oppgaver ut fra tydelig definerte ansvarsområder. Ledelse hos oss handler derfor om å hjelpe allerede flinke folk til å utnytte sitt fulle potensial.

Vi føler som oftest stort eierskap til prosjektene og produktene vi jobber med. Et eksempel er når vi jobber med Dibber for å utvikle en digital plattform for barnehager over hele verden. Det har potensial til å påvirke oppveksten til mange tusen barn. I det produktløpet, som alle andre, handler det om å sette seg inn i helt nye problemstillinger, finne problemene som skal løses og ta i bruk innsikt, empati og teknologi. Da skaper vi fantastiske brukeropplevelser og lykkes med å gjøre en forskjell for både oppdragsgiver og “mannen i gata”. 

Nå som vi skal samlokalisere med The North Alliance vil vi holde fast på kulturen vår for å dyrke faget, og dele arbeidet vi gjør. Vi avslutter alltid uka sammen, og deler det vi jobber med om dagen. Mandagen starter med felles frokost for å catche opp etter helgen. Vi legger til rette for trivsel og sosiale rammer som passer de fleste, fra årlige turer til lønningspils og sesongfester. Hos oss er det plass til å være seg selv –det er faktisk forventet. Det tror jeg er et godt utgangspunkt når vi skal utvikle oss videre sammen med de andre miljøene i NoA.

3. Hva blir de viktigste strategiske prioriteringene for dere fremover?

– Vi er alltid på jakt etter det neste store. Vi må sørge for at vi har stabile produktteam og sikre budsjett for videre utvikling av kompetanse og tjenester. Det betyr at vi må finne frem til de gode prosjektene som trenger våre tverrfaglige team og effektive leveransemodell. Vi skal synliggjøre den faglige tilnærmingen vi har. Vi elsker å lage løsninger som gjør en forskjell. Enten det er i grensesnittet mellom selskaper og kundene deres, i oppnåelsen av forretningsmål og utvikling av aksjekursen. Eller for deg som benytter en tjeneste som vi har laget. Det er dette vi skal gjøre enda mer av.

4. Hva tenker du om samlokaliseringen med The North Alliance?

– Når vi nå flytter sammen med resten av NoA gir det oss mange nye kolleger å bli kjent med, tilgang på større oppdrag og muligheten til å lene oss på de andre selskapenes  spisskompetanse. Ikke minst skaper NoAs tilstedeværelse i blant annet Danmark og Sverige muligheter for å få til enda større prosjekter på tvers av ulike markeder.

5. Hva med rollen dere skal rekruttere til nå?

– Vi ser etter en drivende dyktig strateg som skal komme inn og finne nye muligheter for våre dedikerte fagpersoner. En som ikke ser begrensninger, men skaper muligheter og forstår hva som må til for å komme videre. En som skal være med og pushe folk litt utenfor sin egen komfortsone og ha øyne på fremtiden. Satt litt på spissen, så er det salg av skikkelig smarte saker, gjort av skikkelig smarte folk, til skikkelig smarte selskaper.

Den som kommer inn nå skal være med å forme selskapet, og ta plass både i Unfold, NoA og ikke minst ute i markedet. Sammen med ledergruppen vil hen være med å definere hvilke bransjer vi skal gå etter. En som deler vår lidenskap for å finne og jobbe med prosjekter som er verdifulle for alle involverte parter. I denne jobben får man brukt og utviklet all sin kommersielle teft, strategiske og innovative kompetanse.

Kort oppsummert er det en unik mulighet til å få til masse spennende, som blir lagt merke til, skaper verdier og gjør en reell forskjell, sammen med flinke folk man respekterer og trives sammen med. Fame, fortune & fun!

Les mer om stillingen her

Workshop