Mitt første år i Oculos som utvikler: møt Sebastian

For ganske nøyaktig et år siden begynte Sebastian Dønnum som utvikler i Oculos, full av forventninger. Med en bachelorgrad i datasikkerhet fra Universitet i Bergen og etter et år som IT-trainee hos Azets, var det tid for et dykk inn i den spennende og fremtidsrettede MarTech-verdenen. Sebastian oppdaget raskt et miljø hvor unge utviklere blir oppmuntret til å vokse, og får plass og utfordringer nok til å utvikle seg både faglig og personlig.

Sebastian Dønnum, utvikler i Oculos.

– Jeg ble kastet inn i mange forskjellige prosjekter fra start. Fra å sette opp integrasjoner og utviklingsprosjekter, til å løse tekniske utfordringer knyttet til kundenes kundeklubber og lojalitetsprogrammer, forteller Sebastian. Det skilte seg fra den mer typiske konsulentrollen man ofte kan finne i andre teknologiselskaper ved at man kommer tett på kundene og følger prosjektet og leveransene fra start til slutt. Hos Oculos fikk han muligheten til å jobbe tett med klientene, ta ansvar for prosjekter, og virkelig bli kjent med de tekniske aspektene av jobben.

– Det mest minneverdige øyeblikket mitt hos Oculos, begynte faktisk den første dagen jeg ankom i juli, sier Sebastian. Han forteller om onboardingen, som var en integrert blanding av å bli kjent med folk, utforske det nye arbeidsmiljøet og å få ta del i prosjekter fra første stund. De nye kollegaene hans delte av kunnskap og erfaring, noe som gjorde at han tidlig følte seg som en del av techteamet.

 

En del av et inkluderende og engasjert team

Sebastian forklarer hvordan Oculos har en perfekt balanse mellom seriøst arbeid og moro: – Det er en balanse her, mellom å jobbe seriøst og ha det gøy. Vi er et solid techteam i grunn, men har også humor og kan tulle litt.

Oculos er kjent for sin sterke samarbeidskultur og teamånd. De tilbyr fleksibel arbeidstid, faglig kompetansedeling og muligheten til å være involvert i produktutviklingen. Et eksempel på dette er Oculos Integration Platform, et produkt som Sebastian ser frem til å jobbe mer med i fremtiden, samtidig som han gleder seg til å være med å lage noe: – Jeg synes det er spennende å drive med litt av hvert, legger han til. Hovedfokus for landets markedssjefer fremover spås å være CRM, kundedata, lojalitetsprogrammer og markedsføringsautomatisering, og dette har Oculos stålkontroll på.

Når overgangen fra å være IT-trainee til en fullverdig utvikler er utfordrende, hjelper det med god opplæring og å føle seg som en del av et støttende techteam: – I begynnelsen syntes jeg kundemøter var utfordrende, men nå føler jeg meg mye mer komfortabel, forteller han.

Kantinen i kontobygget Telegrafen

Oculos holder til i nyoppussede lokaler i Telegrafen. Kantinen ser ikke bare flott ut, den er en arena for hyggelige pauser og bra mat.

Et ideelt sted for unge utviklere

Hos Oculos har Sebastian funnet en rolle der han kan styrke sine tekniske ferdigheter og samtidig utforske nye områder. For unge utviklere som er klare for å ta det neste steget i karrieren, kan Oculos være det ideelle stedet: – Oculos er fremtidsrettet. Vi jobber for eksempel aktivt med AI-integrasjoner. Det er et veldig sosialt sted med varierte oppgaver og et bra teammiljø. Det er ikke for stivt eller formelt. Med et techteam som elsker å ha det gøy, fremtidsrettede prosjekter og varierte oppgaver, er Oculos en arbeidsplass hvor man kan vokse og trives, forklarer Sebastian.

Bli bedre kjent med Oculos og de ledige stillingene her:

Oculos søker utvikler

Oculos søker teknisk prosjektleder

Oculos søker rådgiver

Oculos søker Sales Development Representative Nordic